Харесах си ето тази рецепта за скариди на тиган с масло, чесън и бяло вино. Аз ги добявих към зелената салатка. Нищо че беше деня на шегата - 1 Април - времето не се шегуваше и беше много приятно затова решихме да вечеряме в градината - първата ни вечеря навън за тази 2021 година.
😍
ПРОДУКТИ
1 кг охладени скариди ( небланширани )
100 мл бяло вино
1 глава стар чесън
50 гр масло
сол
по желание копър за поръсване, черен пипер, лют червен
ПРИГОТВЯНЕ
Скаридите се изчистват и измиват.
Маха им се и горната и долна вена.
Когато сме готови слагаме тигана с маслото и чесъна на котлона да се запържи леко.
Добавяме готовите скариди и виното.
Аз оставих докато се изпари почти цялото вино - остана съвсем малко на дъното.
Сервирах със зелена салатка.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment