Линцерките са меки и вкусни сладки. Подходящи са за Коледни сладки.
Правила съм ги по тази рецепта - тя ми е любима и винаги сполучлива.
Децата се забавляваха и някои ги оформиха като лице на човечета.
😍
ПРОДУКТИ
500 грама брашно ( може и лимецово )
250 грама масло
100 грама пудра захар
3 жълтъка или 2 яйца ( само с жълтъци стават по-меки)
50 грама ядки ( аз ползвам орехи )
за слепване:
мармалад по желание - дюли, круши, сливи
ПРИГОТВЯНЕ
Хубаво е маслото да го изкарате няколко часа на стайна температура да омекне.
Прибавяме пудрата захар и яйцата.
Разбъркваме хубаво.
Добавяме и начуканите на ситно орехи.
Започваме постепенно да добавяме брашното докато тестото стане за месене.
Получава се приятно за месене тесто, леко ронливо.
Оставяме го в хладилника за поне 2 часа, може и цяла нощ.
Изваждаме го и го разточваме с дебелина около 0.5 см.
Изрязваме фигурки със специални формички, като едните са с дупки другите без.
Печем в умерена фурна.
Като поизстинат леко ги слепваме с мармалад, като долната страна е с формичка без дупка, а другата половинак е с дупка.
Поръсваме с пудра захар.
Съхранявам във метални кутии за Коледа няколо дни до седмица.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment