Sunday, January 24, 2021

сладки Линцерки


Линцерките са меки и вкусни сладки. Подходящи са за Коледни сладки.
Правила съм ги по тази рецепта - тя ми е любима и винаги сполучлива.
Децата се забавляваха и някои ги оформиха като лице на човечета.

😍



 ПРОДУКТИ

500 грама брашно ( може и лимецово )
250 грама масло
100 грама пудра захар
3 жълтъка или 2 яйца ( само с жълтъци стават по-меки)
50 грама ядки ( аз ползвам орехи )

за слепване:
мармалад по желание - дюли, круши, сливи

за поръсване:
пудра захар




ПРИГОТВЯНЕ

Хубаво е маслото да го изкарате няколко часа на стайна температура да омекне.
Прибавяме пудрата захар и яйцата.
Разбъркваме хубаво.
Добавяме и начуканите на ситно орехи.
Започваме постепенно да добавяме брашното докато тестото стане за месене.
Получава се приятно за месене тесто, леко ронливо.

Оставяме го в хладилника за поне 2 часа, може и цяла нощ.
Изваждаме го и го разточваме с дебелина около 0.5 см.
Изрязваме фигурки със специални формички, като едните са с дупки другите без.
Печем в умерена фурна.
Като поизстинат леко ги слепваме с мармалад, като долната страна е с формичка без дупка, а другата половинак е с дупка.
Поръсваме с пудра захар.
Съхранявам във метални кутии за Коледа няколо дни до седмица.


Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment