Friday, February 12, 2021

орехови рулца

Рецептата я взех от cookathouse.  Не съм променяла нищо. Различното е че вместо мая ползвам квас.
Получиха се наистина страхотни.


😍 
 






ПРОДУКТИ

за тестото:
185 мл прясно мляко
40 грама масло
2 супени лъжици захар
квас
1 яйце и жълтъка на друго
щипка сол
400 грама лимецово брашно


за плънката:
50 грама масло
60 грама смлени орехи
4 чаени лъжици кафява захар
по желание канела


за намазване:
1 белтък
2 чаени лъжички кафява захар



 ПРИГОТВЯНЕ

 След като кваса е готов замесваме тестото с него.
Добавяме млякото, яйцата, захарта, солта и маслото на малки кубчета.
Постепенно добавяме брашното за да се получи меко и нелепнещо тесто.
 

Хубаво замесеното тесто го оставяме да удвои обема си на стайна температура.


Когато е втасало го разточваме.
Намазваме със маслото за плънка. 
Поръсваме със захарта, канелата и орехите.
Навиваме на руло.


Режем малки кръгчета.


Редим в тава, която сме постелили с хартия за печене.



Намазваме с белтъка и ръсим с малко захар.
Оставяме още малко да втасат.
Аз ги сложих във фурната и я включих на 25 градуса за да им е топло.


Печем на 160 градуса за около 30 -40 минутки или до готовност.




 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment