Късна пролет - началото на лятото берем бъз, който после сушим за чай.
Аз го използвам и за правене на сок през зимата.
😍
ПРОДУКТИ
една шепа сух бъз или пресен
мед
2 лимона
3 литра вода
и
време
ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерата сипвам водата и слагам измития бъз за 24 часа да се накисне.
На следващия ден водата се е оцветила тъмно жълта от бъза, т.е. пуснал си е билките.
Изцеждам го.
Добавям сока от лимоните и овкусявам на вкус с мед.
Обърквам хубаво.
Овкусявам го така че не го разреждам после с вода, а е готов директно за консумация.
Наливам в бутилки и го слагам в халдилника.
Сокът е готов за консумиране.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment