Напоследък децата искат да им направя онази торта без захар и глутен, която правех едно време и много им хареса. Иди и се сети сега коя е онази торта. 😬 Когато бяха по-малки даже си мислеха че крема е шоколад, не го различаваха. Явно спомена им е останал, че е много вкусна и че я харесват.
Основната рецепта е от този сайт на Михаела Белорешка. Аз леко я измених рецептата този път, затова в скоби ще добавям и оригиналните продукти по които съм я правила преди.
😍
ПРОДУКТИ
за основата:
1/2 ч.ч. накиснати и измити бадеми
1/2 ч.ч. фурми
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. кокосово брашно ( или кокосови стърготини )
2 с.л. какао
2 с.л. кокосово масло
за крема:
1 брой зряло авокадо ( по оригинал: 3 броя зрели плода авокадо )
2 малки банана ( по оригинал: 1 ч.ч. петмез от фурми, аз съм ползвала само фурми, които пасирах )
1/2 ч.ч. какао ( по оригинал: 1 ч.ч. качествено какао (най-добре сурово ) )
3 с.л. кокосово масло
ванилия
2 с.л. мед ( сложих и мед на вкус - зависи от бананите колко са сладки )
плодове, ядки и кокосови стърготини за украса
ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме всички съставки за основата в кухненския робот и ги смиламе на ситни трохи.
Изсипваме ги в тавичка, постелена с хартия за печене.
Натискам горе с лъжичка да изравня сместта навсякъде.
Снимала съм си ръката за да се види колко е голяма тавичката в диаметъра.
След това се заемам с крема - изсипвам всичко отново в кухненския робот и смилам до еднородна смес.
Изсипвам върху основата и заглаждам крема.
Украсявам тортата по желание.
Прибирам я за една нощ в хладилника.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment