Tuesday, February 9, 2021

сбричолата с череши

В годината на вируса ни се родиха доста череши. Чудех се какво да ги правя и накрая открих тази рецепта за сбричолата или така наречения маслен пай с трохи и череши. Много ни хареса и си замразих череши за да мога да го правя и извън сезона им. Общо взето не съм променила нищо само добавих още едно яйце и махнах захарта в трохите, а другата я намалих, защото черешите са ми домашни и са доста сладички.


😍 









 ПРОДУКТИ
 
за тестото:
180 грама брашно, аз ползвам лимецово
50 грама захар (или 5 чаени лъжици кафява захар ) 
100 грама краве масло
2 яйца
5 с.л прясно мляко ( или 5 с.л. вода ) 
1 ванилия
половин пакетче бакпулвер от 10 грама

за маслените трохи:
40 грама лимецово брашно
20 грама царевично брашно
40 грама краве масло
ванилия

250-300 грама череши
орехи по желание



 ПРИГОТВЯНЕ

Първо забъркваме трохите.
Смесваме брашната, кравето масло и ванилията.


Получава се хубаво тесто, което после роним на трохи.


Повече трохи по-добре.


Слагаме трохите в хладилника докато приготвим останалата част.

Намазах си тавата в която ще го пека хубаво с масло.


Забъркваме тестото.
Бакпулвера го заливаме с млякото.
Маслото го режем на малки парченца.


Добавяме яйцата и захарта и объркваме всичко хубаво.
Изсипваме го в тавата.


Слагаме отгоре черешите - в този случай замразени от фризера.
Може и орехи нарезани на ситно.


И върху черешите изсипваме трохите.


Печем на 160 градуса около 50 минути или до хубаво запичане.






 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment