Friday, September 25, 2020

БУРГЕР

Хамбургерът е вид сандвич, състоящ се от плоско говеждо кюфте, което се слага в разрязано на две кръгло хлебче. Хамбургерите често се предлагат с различни сосове, най-често кетчуп, майонеза и горчица. Обикновенно се прибавят гарнитури от типа на марула, домати, лук, кисели краставички и кашкавал.😍
Съществуват множество теории за произхода на хамбургера. Според някои изследователи, ястието е популярно в Хамбург ( на когото е кръстен сандвиза ) към 1869 г. под името "Rundstück warm" ("топло хлебче") и се яде от много емигранти по пътя им към Америка. Според други, хамбургерът е създаден за пръв път в Америка през 1900 г. от датски имигранти в Ню Хейвън, Кънектикът. Спорът относно първосъздателя продължава и до днес :) 
И тъй като в Лидл имаше седмица на бургерите - ние се възползвахме и от тогава доста често си правим бургери в къщи - много ни харесаха.



ПРОДУКТИ 

4 броя готови кюфтета за бургери - за 4-ри бургери,
1 бр. лук за карамелизиране,
1 бр домат
16 броя пъдпъдъзи яйца ( 4 бр  кокоши яйца)
сиренца за тостери по избор
кашкавал
сос

ПРИГОТВЯНЕ 

Изпекох кюфтенцата на тиган на котлона. Запекох хлебчетата както се вижда на картинката. Когато слагах кюфтето сложих и сиренцето за да се разтопи. Отгоре наредих домата нарязан на колелца. Изпекох на тиган яйцата и ги сложих върху домата и най отгоре от соса :)
За допълнение сложих пържени картофки - тях ги пържа първи, преди всичко останало.

И понеже много ни харесаха ги правихме няколко пъти, даже и на морето :) 



Това е соса, който много ни хареса.

 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment