Monday, August 24, 2020

Крем МАГНОЛИЯ

   Крем Магнолия е ястие от турската кухня, чиято рецепта научих в групата "Турски вкусотии".


    Понеже обичам да използвам само домашни и натурални неща махнах сметаната от тази рецепта и я замених с белтъци на сняг. Понякога ползвам и пъдпъдъчи яйца - става превъзходен "сняг" с тях 😍



               ПРОДУКТИ

1 литър прясно мляко
150 гр захар (използвам кафява; напоследък даже слагам мед когато поизстине малко крема вместо захар)
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици пшенично/царевично нишесте
2 яйца ( 10 пъдпъдъчи яйца-разделям на белтъци и жълтъци) ( или друг вариант: 2 жълтъка и 1 опаковка заквасена сметана)
ванилия


за украсата:
плод по избор ( ягоди, малини, праскови, кайсии, боровинки)
бисквитки - по желание
100 гр лешници или орехи


ПРИГОТВЯНЕ

В тенджерата смесваме захарта, брашното, нишестето, ванилията и жълтъците. Постепенно добавяме млякото докато разбъркваме. Слагаме тенджерата на котлона и бъркаме без прекъсване. Когато заври намаляваме котлона и бъркаме до консистенция на крем. Ако има бучки може и с пасатора да се разбие.
След като крема изстине добавям разбитите на сняг белтъци ( или сметаната). 
Готовият крем го декорираме в чашки или купички.
Може на дъното да се сложат натрошени бисквитки и орехи / лешници, после малко от крема, плод пак крем, бисквити и ядки и т.н. 
Отгоре украсявате по ваше желание.
Аз слагам и пурички натрошени и за украса 😊

Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment