Friday, February 5, 2021

соленки

От известно време ми се върти в главата, защо да не използвам тестото за виненки вместо за сладки за соленки. И така днес се престраших.
Резултата е повече от чудесен.
А най-големите ми критици - децата - казаха че са вълшебни и искат още.
Искат рецептата за да си ги правят сами.
И ето тук ще я запиша за да си я ползват.
Много вкусни са, но и много калорични.

😍 


ПРОДУКТИ
 
150 мл бяло вино
150-160 мл олио или разтопено домашно масло
100 грама сирене
100 грама кашкавал
3-4 чаени лъжички чубрица
лимецово брашно за меко тесто





 ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме виното с олиото. 
Добавяме брашното.
Омесваме хубаво тесто.
Добавяме натрошеното сирене и ситно начупеният кашкавал.
Добавяме и чубрицата.
Омесваме всичко хубаво.


Разточваме тестото и правим формички, които слагаме върху тава, постелена с хартия за печене.



Ако не ни се правят формички може да ги направим като монетки.
Правя си малки топчета, които натискам като парички.






 
 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment