Тази Коледа се чудех да правя ли щолен, да не правя ли, как се прави, по коя рецепта. Най-много ме притеснява многото седене на щолена, а все пак е с яйца. Не обичам да престояват нещата въпреки, че не се развалят. Обичам ги пресни, а не с 1 месец отлежали.
Та тази рецепта за мини щолени на Бени ми допадна много. Не се чудих, а просто ги забърках и не сгреших - вкъщи се одобриха много. Ето и моя вариант на рецептата.
😍
ПРОДУКТИ
125 грама крема сирене
100 грама меко масло, но не разтопено
1 яйце
40 грама кафява захар
270 грама брашно (аз използвам лимец )
1 пакетче бакпулвер
ванилия
сушени плодове или замръзени ( аз използвах замразени кайсии, череши, стафиди)
70 грама смлени ядки ( използвах орехи )
50 грама шоколад (предпочитам черен )
за овалване:
50 грама ммасло
5-6 супени лъжици захар
ванилия
ПРИГОТВЯНЕ
Плодовете и шоколада ги нарязваме на ситно.
Ядките ги смиламе.
Смесваме ги в чинийка.
Смесваме маслото, захарта, крема сиренето и ванилията в една купа.
Добавяме яйцето, бакпулвера и брашното.
Добавяме смесените плодове с ядките.
Размесваме хубаво.
Оформяме топчета колкото орех и нареждаме в постелена с хартия тава.
Печем на умерена фурна.
Леко топли с помоща на четка ги намазваме с разтопеното масло и овалваме в пудра захар, смесена с ванилия.
Нареждаме в метална кутия и са готови за Коледа.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment