Wednesday, August 26, 2020

Тирамису




Понеже имаме пъдпъдъчи яйца и знам че по тях няма салмонела реших да пробваме Тирамису(използват сe сурови яйца). Така намерих начин да ги ядем сурови - знам че са много полезни, но аз и децата отказвахме да ги ядем сурови до този момент 😸




ПРОДУКТИ 


500 гр. сирене Маскарпоне
16 пъдпъдъчи яйца ( разделени на белтъци и жълтъци)
150 мл мед ( понеже не се пече сложих мед вместо захар; знам че меда не е хубаво да е подложен на топлинна обработка)
1 пакетче обикновенни бисквити/бишкоти за тирамису
домашно вино от череши за напояване на бисквитите
какао
шоколад за украса









 ПРИГОТВЯНЕ 


Разделяме белтъците от жълтъците. Слагаме белтъците с 1 чаена лъжичка кафява захар да се бъркат на сняг. През това време разбърках жълтъците с меда и сирене Маскарпоне. 

След като двете смеси са готови ги обърках заедно ( белтъците на сняг + жълтъците с маскарпонето). 

В купички започнах да редувам бисквити натопени във виното, отгоре от крема, пак бисквити, пак крем - до свършване на количеството.

Понеже обичаме шоколад реших да не слагам какао а да настържа отгоре един черен шоколад. Тука по желание може и какао да се поръси.

Сложих в хладилника за една нощ и на сутринта беше невероятно вкусно.....мммммм




Не издържахме и го пробвахме след 7 часа. Хубаво е да престои поне една нощ в хладилника тогава омекват бишкотите и става суперррр.....




 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment