Понеже имаме пъдпъдъчи яйца и знам че по тях няма салмонела реших да пробваме Тирамису(използват сe сурови яйца). Така намерих начин да ги ядем сурови - знам че са много полезни, но аз и децата отказвахме да ги ядем сурови до този момент 😸
ПРОДУКТИ
500 гр. сирене Маскарпоне
16 пъдпъдъчи яйца ( разделени на белтъци и жълтъци)
150 мл мед ( понеже не се пече сложих мед вместо захар; знам че меда не е хубаво да е подложен на топлинна обработка)
1 пакетче обикновенни бисквити/бишкоти за тирамису
домашно вино от череши за напояване на бисквитите
какао
шоколад за украса
ПРИГОТВЯНЕ
Разделяме белтъците от жълтъците. Слагаме белтъците с 1 чаена лъжичка кафява захар да се бъркат на сняг. През това време разбърках жълтъците с меда и сирене Маскарпоне.
След като двете смеси са готови ги обърках заедно ( белтъците на сняг + жълтъците с маскарпонето).
В купички започнах да редувам бисквити натопени във виното, отгоре от крема, пак бисквити, пак крем - до свършване на количеството.
Понеже обичаме шоколад реших да не слагам какао а да настържа отгоре един черен шоколад. Тука по желание може и какао да се поръси.
Сложих в хладилника за една нощ и на сутринта беше невероятно вкусно.....мммммм
No comments:
Post a Comment