Wednesday, February 10, 2021

боб

Смилянски боб - какво по-вкусно от този боб. Друг боб не ни е вкусен и не мога да сготвя.
Дано още дълги години можем да си намираме истински боб, въпреки че напоследък много трудно си намирам такъв. И от този вече има китайски вид. 

А когато престои ден- два става невероятен гъстичък боб.


😍 






 ПРОДУКТИ

боба го меря в 300 мл купа
морков
праз лук или кромид лук
2 супени лъжички олио
2 супени лъжички кетчуп или лютеница
сол
чубрица
по желание джоджен




 ПРИГОТВЯНЕ




Готвя го в крока - бавно и дълго.
Изчистваме и измиваме боба и го слагаме в крока.
Доливаме вода и малко олио.
Изчистваме моркова и лука и го режем на ситно.
Добавяме го към боба.
Включваме крока на 9 часа на 2-ра степен.
Час и половина преди края добавям сол, чубрица и домашна лютеница е много по-добре, но ако нямам добавям кетчуп.
Оставям още 1 час да си поври с подправките.
Майка ми и баба ми правеха запръжка, която ставаше супер.
В тиган разтапяха масло и добавяха червен пипер да се позапържи.
После го сипват в боба и го оставят малко да поври така.
Самият боб си пуска от него си при варенето и си се сгъстява водичката.


 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment