Най- полезната и лечебна супичка - пилешка супа.
Когато беше малък сина ми казваше искам по-пилешка супа - иска супичка с повечко месце.
И ние така я обичаме.
Правя я без застройка също така.
😍
ПРОДУКТИ
кокоше или пуешко месце с кокал за да си пусне бульонче
3 средни картофа
1 морков
2 шепи фиде
черен пипер
сол
по желание тиквички, магданоз за украса
ПРИГОТВЯНЕ
Обикновенно я готвя в крока, защото на домашните животни им трябва повече време да се готвят за да не са жилави.
Слагам месцето със съвсем малко вода някъде под половината крок (5.7 литра е) да се готви за 4 часа.
През това време малко преди 4-тия час почиствам картофите и морковите и ги нарезвам на ситни кубчета.
Лук не слагам в тази супа не ни харесва.
Вадя месото да го обезкостя и добавям картофите и морковите към бульона, който е пуснало месото. Ако не е пуснало и е малко водата може да се добави топла вода сега.
Връщам обезкостеното месо и оставям за още 3 часа.
След 3 часа добавам фидето, солта и черния пипер.
Оставям още час да се доготви.
За съжаление с купешко месо никога не ми се получава такъв гъст и хубав бульон.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment