Много обичаме зеленчуци - сурови, на фурна, на тиган - по всякакъв начин :)
Всеки сезон са различни. За тази рецепта съм се възползвала от есенни зеленчуци. Тази година имахме много тиквички в градината.
ПРОДУКТИ
3-4 малки патладжана
2-3 средни тиквички
2-3 моркова
3-4 чушки червени
по желание чери доматки накрая
ПРИГОТВЯНЕ
Патладжаните нарезох на кубчета, посолих и оставих в гевгир да се отцеди черния им сок за няколко часа.
След няколко часа ( може и една нощ) измих патладжаните отново след като са се изцедили и загрях олио в тигана. Добавих патладжаните, тиквичките нарязани на кубчета и морковите. Чушките нарязох на лентички. Готвих на слаб огън и бърках да не залепне.
No comments:
Post a Comment