Винаги има първи път 😃
Първи път за готвене на грах. Не знам защо не готвих грах - не ми е от любимите яденета.
Слагаме го суров в руска салата когато е домашен.
Добавям го в султан кебап или в ориз, но никога не бях готвила яхния.
Е одобри се даже и от децата и питаха за допълнително.
😍
ПРОДУКТИ
половин заек - сварен с бульончето му
2 моркова
2 картофа
праз лук без перата
200 грама грах
2 супени лъжици доматено пюре
сол
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме и нарязваме на едро картофите.
Нарязваме на ситно морковите и лука.
Добавяме и граха.
Слагаме всичко в крока или тенджера с вода да се свари.
Аз го сложих вечерта в крока и го нагласих да се включи на сутринта към 7 часа и да се вари 4 часа за да е готово към обяд.
Когато са сварени нещата вадя картофите и ги намачквам за да сгъстят манджата.
Връщам ги обратно при останалите неща.
Добавям сол, черен пипер и доматеното пюре.
Добавям и местото с бульона му.
Оставям да се повари още 1 час всичко заедно.
И с ръжено хлебче стана чудесно!
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment