Friday, April 16, 2021

булгур със зеленчуци

Крем Магнолия е ястие от турската кухня, чиято рецепта научих в групата "Турски вкусотии". Понеже обичам да използвам само домашни и натурални неща махнах сметаната от тази рецепта и я замених с белтъци на сняг. Понякога ползвам и пъдпъдъчи яйца - става превъзходен "сняг" със тях 
😍 




 ПРОДУКТИ

 150-200 гр булгур
1 праз лук
1 морков
1 шепа царевица
сол
черен пипер
40 грама масло ( или олио ) 





 ПРИГОТВЯНЕ

 Нарязах лука и моркова на ситно в тигана.
Добавих маслото и включих на слаб огън да се запърже леко.
Изчистих булгура и го измих.
Добавих го към лука и моркова.
Налях вода за да се свари - вода колкото да го покрие хубаво.
Сложих царевицата от консерва.
Добавих сол и пипер на вкус.
Оставих на слаб огън да ври като от време на време разбърквах.
Готово е когато водата изври и се сгъсти.
Внимавайте да не загори.



 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment