Направих ръжени бургер питки, но понеже ни писна от местни бургери напоследък решихме да пробваме веган. Получиха се много вкусни ще повторим със сигурност.
😍
ПРОДУКТИ
питки ръжени:
вижте рецептата за хляб с квас
за кюфтенцата:
рецепта и тук
300 грама нахут накиснат за 24 часа
2 средни сварени картофа
черен пипер
сол
кимион
пресен кромид лук по - желание
брашно за овалване
за майонезата:
рецепта и тук
1 чаена чаша накиснато сурово кашу
сока на половин лимон
1/2 чаена чаша вода
1/2 чаена лъжичка сол
1-2 скилидки чесън
по желание черен пипер, горчица
ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме накиснатият нахут.
В блендер с S-образен резец слагаме нахута, сварените картофи и подправките.
Блендираме до хомогенна смес.
Ако е суха сместта добавете 1-2 лъжички вода.
Сместта трябва да е леко лепкава.
В чинийка сложих брашно за овалване.
С ръката загребвам от сместта и овалвам леко в ръжено брашно и слегам в тавата, която предварително е застелена с хартия за печене.
Печем на 200 градуса за около 40 минути.
Приготвяне на майонезата:
Сглобяваме бургерите като добавих няколко листа маруля и спанак.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment