Аз използвах тази рецепта като основна - тук.
Правя ги по същия начин като когато ги извадя замразени не ги слагам във вода с лед, а само във вода, защото те си имат лед от фризера.
😍
ПРОДУКТИ
тиквички - замразени или пресни
3 супени лъжици царевично брашно
2 супени лъжици лимецово брашно
сол
олио
за соса:
кисело мляко
чесън
сол
майонеза по желание
копър по желание
ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме царевичното и лимецовото брашно заедно със солта в една купа.
След това се заемаме с тиквичките.
Нарязваме по дължина на тънко тиквичките.
Аз ги нарязвам на ренде Бьорнер на най-малката приставка.
В купа слагаме вода и малко ледчета.
Потапяме всяка тиквичка във водата и нареждаме в тенджера.
Когато наредим 1 ред в тенджерата поръсваме със сместа от брашната.
После редим пак тиквички - ръсим с брашно и така до горе.
Затваряме тенджерата с капака и я друсаме нагоре надолу да се разбъркат хубаво тиквичките.
Нареждаме ги в тава, която предварително сме постелили с хартия за печене.
Поръсваме горе с олио тиквичките и ги печем на 180 градуса за около 40-50 минути - до порозовяване.
Получават се изключително хрупкави и приятни.
No comments:
Post a Comment