Friday, January 29, 2021

тиквички по гръцки на фурна

Аз използвах тази рецепта като основна - тук.
Правя ги по същия начин като когато ги извадя замразени не ги слагам във вода с лед, а само във вода, защото те си имат лед от фризера.
😍




 

 ПРОДУКТИ

тиквички - замразени или пресни
3 супени лъжици царевично брашно
2 супени лъжици лимецово брашно
сол
олио

за соса:
кисело мляко
чесън
сол
майонеза по желание
копър по желание
 




 ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме царевичното и лимецовото брашно заедно със солта в една купа.
След това се заемаме с тиквичките. 
Нарязваме по дължина на тънко тиквичките.
Аз ги нарязвам на ренде Бьорнер на най-малката приставка.
В купа слагаме вода и малко ледчета.
Потапяме всяка тиквичка във водата и нареждаме в тенджера.
Когато наредим 1 ред в тенджерата поръсваме със сместа от брашната.
После редим пак тиквички - ръсим с брашно и така до горе.
Затваряме тенджерата с капака и я друсаме нагоре надолу да се разбъркат хубаво тиквичките.
Нареждаме ги в тава, която предварително сме постелили с хартия за печене.



Поръсваме горе с олио тиквичките и ги печем на 180 градуса за около 40-50 минути - до порозовяване.

Получават се изключително хрупкави и приятни.


По желание могат да се поднесат със сос от мляко и чесън ( може и майонеза да се добави).


Ние ги обичаме позагорели и хрупкави.
Поднасяме със сос от мляко и майонеза.


 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment