Това ястие се приготвя сравнително лесно и бързо. В интернет има много рецепти за такъв кашкавал. Аз ще ви представя нашата. Завиваме кашкавала в кори, защото ни е по-лесно за да не се разтича в тигана, а в същото време да се разтяга вътре.
😍
ПРОДУКТИ
за 4 порции
към 500-600 грама кашкавал
3-4 яйца
фини кори за баница
шарена сол
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме кашкавала на филийки които ще се панират с дебелина около 1 см.
Завиваме всяка филийка в кора за баница. Използваме само колкото ни трябва от кората за баница не е необходимо да се използва цялата за едно парче. Много зависи колко големи са парчетата кашкавал.
Потапяме я в разбитите яйца с шарена сол.
И запичаме в намазнен тиган на слаб огън за да не изгаря.
Така отвътре става разтопен, а горе е с хрупкава коричка.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment