Sunday, October 25, 2020

ВИНЕН КЕБАП

Много обичаме винен кебап, но нещо рядко си правим, не знам защо - не е труден. Хубвото на винения кебап е е може да го направиш и с картофено пюре и с ориз, а може и само соса с хлебче да топкаш. 😍 





 ПРОДУКТИ 


 сварено месо ( от кокошка, пуйка, заек)
кромит лук - 1 глава
3 супени лъжици доматено пюре или кетчуп
200 мл бульон от месото или вода
150 мл вино ( хубаво е да е червено, но аз и бяло слагам ако нямам червено)
олио
черен пипер
сол

за гарнитурата:
с ориз:
сварен ориз (спрямо вида му) с малко олио и морков го варя

с картофи:
картофите сварени - на пюре, може и със сварен морков, грах - всичко на пюре
понякога и с пържени картофи го правим или с картофена салата с праз лук

всякакви варианти са хубави


 ПРИГОТВЯНЕ 

Първо приготвям гарнитурата за соса. И докато тя се готви се залавам и със самия сос.
Загряваме олио на тигана и добавяме нарязания на ситно лук да стане златист. 
Добавяме нарязаното сварено месо.
В бульона от месото или с вода разреждаме доматеното пюре(кетчупа) и добавяме в тигана.
Оставяме да къкри така около 15- ина минути.
Добавяме сол и черен пипер.
Добавяме виното и оставяме още малко на котлона да излезе алкохола, но да остане аромата на вино.

Може да го сервираме поръсен с пресен магданиз.




Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment