Реших да пробвам нахутени кюфтенца на фурна. Станаха доста сполучливи, даже ни харесаха и ще ги направим отново.
😍
ПРОДУКТИ
300 грама нахут накиснат за 24 часа
2 средни сварени картофа
черен пипер
сол
кимион
пресен кромид лук по - желание
брашно за овалване
Кюфтенце от нахит с веган майонеза:
ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме накиснатият нахут.
В блендер с S-образен резец слагаме нахута, сварените картофи и подправките.
Блендираме до хомогенна смес.
Ако е суха сместта добавете 1-2 лъжички вода.
Сместта трябва да е леко лепкава.
В чинийка сложих брашно за овалване.
С ръката загребвам от сместта и овалвам леко в ръжено брашно и слегам в тавата, която предварително е застелена с хартия за печене.
Печем на 200 градуса за около 40 минути.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment