Оригиналната рецепта я взех от този сайт.
Като по долу е моята леко видоизменена интерпретация.
Получи се страхотно брауни. Всички, които го опитаха казаха че е най вкусният от всички сладкиши.
😍
ПРОДУКТИ
за блата
100-120 грама черен шоколад, нарязан на дребни кубчета
140 грама масло
4 супени лъжици олио(понякога не слагам; използвам само масло понеже е домашно)
1/2 чаена чаша кафява захар(ако искам по-малко сладко слагам 3чаеби лъжички)
3 яйца
ванилия
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена чаша брашно
за пълнежа от тиква
120 грама крема сирене, меко (може и филаделфия)
1/2 чаена чаша пюре от тиква - аз ползвах от печена тиква намачках
тъй като тиквата ми е домашна нямаше нужда от захар, иначе може на вкус да се добави
подправки за коледни сладкиши (имах от Лидл портокалов екстракт за кафе)
ванилия
за шоколадовия ганаш
100-150 грама черен шоколад
70 мл вода
3 чаени лъжички кафява захар(или мед вместо захар - добавям като изстине сместа на вкус мед)
60 грама масло
ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме фурната на 170 градуса.
Слагаме хартия за печене в тавичката.
Разтопете в тенджера маслото, олиото и шоколада. Отстранете от котлона да поизстине.
През това време подгответе тиквения слой като объркате крема сиренето с тиквеното пюре, ванилията, захар(при необходимост) и подправките. Разбъркайте да стане гладко.
Върнете се към първата шоколадена смес. Ако е изстинала прибавете захарта, яйцата, ванилията, бакпулвера и брашното. Разбъркайте добре да се получи хомогенна смес.
Изсипете в тавичката 3/4 от тази смес. Върху нея изсипете тиквената смес с лъжица на няколко места и накрая сипете останалата шоколадова смес като изравните добре.
Изпечете тиквеното брауни. Аз го надупчих с клечка за зъби за да попие после повече шоколадовия ганаш и надолу.
Оставете да се охлади.
През това време направете шоколадовия ганаш.
Сложете водата и захарта на котлона и като се стопи захарта добавете начупения на парченца шоколад. Бъркайте постоянно до разтопяване на шоколада. Отстранете от котлона и добавете маслото като продължавате да бъркате докато маслото се разтопи и попие в сместа.
Изсипете топлия ганаш върху браунито и оставете да се охлади.
Понеже съм от мързеливите готвачи изпробвах и без да разтопявам маслото и шоколада.
Получи се добре долу и горе хрупкаво, по средата меко и сочно, но въпреки това разтопено май повече ни допадна.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment