Friday, January 15, 2021

Гювеч или гювечета



Лесна и бърза за правене храна. Най-хубавото на гювечетата е че се слага каквото искаш и каквото имаш в хладилника 😀
Аз ги правя по различен начин всеки път, но идеята е една.

😍

 
 ПРОДУКТИ 

месо - наденички или сварено заешко/пуешко/патешко месо
кромид лук или праз
сирене
яйца
кашкавал
олио
червени печени чушки
черен пипер
по желание подправка за скара и сол


 ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в малко олио до златисто. 
Добавяме свареното месо. Понеже месото ми е домашно и за да не е жилаво го варя предварително в крок. 
Надениците не е нужно да се варят може директно да се добавят да се запекат. 


Бъркаме за да не загорят.
Изключваме котлона.
Добавяме червените чушки и натрошеното сирене и объркваме отново.
Отгоре чукаме по няколко яйчица - 4-6 броя.



Настъргвам кашкавал.


Поръсих върху кашкавала с подправка за скара.


Това е подправката за скара която аз ползвам.




Слагаме във фурната на грил с вентилатор или на горен реотан да се запчече кашкавала.
Поднасяме със салатка, кисело зеле или просто така.




Ето и един гювеч с наденички.



 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment