Лесна и бърза за правене храна. Най-хубавото на гювечетата е че се слага каквото искаш и каквото имаш в хладилника 😀
Аз ги правя по различен начин всеки път, но идеята е една.
😍
ПРОДУКТИ
месо - наденички или сварено заешко/пуешко/патешко месо
кромид лук или праз
сирене
яйца
кашкавал
олио
червени печени чушки
черен пипер
по желание подправка за скара и сол
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на ситно лука и го запържваме в малко олио до златисто.
Добавяме свареното месо. Понеже месото ми е домашно и за да не е жилаво го варя предварително в крок.
Надениците не е нужно да се варят може директно да се добавят да се запекат.
Бъркаме за да не загорят.
Изключваме котлона.
Добавяме червените чушки и натрошеното сирене и объркваме отново.
Отгоре чукаме по няколко яйчица - 4-6 броя.
Настъргвам кашкавал.
Поръсих върху кашкавала с подправка за скара.
Това е подправката за скара която аз ползвам.
Слагаме във фурната на грил с вентилатор или на горен реотан да се запчече кашкавала.
Поднасяме със салатка, кисело зеле или просто така.
Ето и един гювеч с наденички.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment