Saturday, January 30, 2021

добруджански бюрек

В събота сме решили да вършим само лежерни неща и да се отдадем на почивка. Затова ставаме късно и хапваме нещо между закуска и обяд. Добруджанският бюрек е идеален за това.
Аз го приготвям от предната вечер и го оставам в хладилника. И на сутринта само го заливам със заливката и го слагам да се пече като аз си полежавам още час 😁😊😃
Нищо не променям в рецептата. Използвам ето тази.





😍 

                                             

 ПРОДУКТИ

за основата:
1 пакет кори
1 пакетче масло
1/2 чаена чаша олио

за плънката:
1 яйце
1 супена лъжица кисело мляко
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
300 грама сирене

за заливката:
4 яйца
1 чаена чаша прясно мляко



 ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяме плънката като разбъркваме киселото мляко със содата и добавяме едното яйце.
Бъркаме хубаво до получаване на хомогенна смес.
Добавяме сиренето.
Аз тук вместо да го добавя към яйчената смес си го ръсех отделно върху корите и така мога и повече да сложа.
А яйчената смес си я слагах така и отгоре сиренето.
Приготвяме си намазана с олио тава.
В тавата подреждаме 3 кори, които ги поръсваме с олио.
Слагаме от плънката.
Отново 3 кори.
Плънка.


И така до свършване на продуктите, като завършваме с кори.
Нарязваме я на парчета наредената баница.


Заливаме с горещо масло, а след това със сместа от прясно мляко и 4-те яйца.
Аз я приготвих вечерта баницата и на сутринта само я залях и запекох.
Слагаме да печем до порозовяване.


 



 

 Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment