Обикновен тиквенник. Нищо сложно няма, а се получава много вкусно и не отнема много време за приготвянето му.
😍
ПРОДУКТИ
1/4 тиква от големите кръгли тикви
кафява захар
орехи
канела
олио
ПРИГОТВЯНЕ
Изчистваме тиквата от корите и семките.
Нарендваме я.
Разстиламе 2 кори.
Ръсим от тиквата върху корите - слагам шепа и половина нарендана тиква.
Ръсим кафява захар - 1 и 1/2 чаена лъжика кафява захар.
Ръсим орехи и канела на вкус.
Малко олио на струйка слагаме най-отгоре.
Завиваме кората и я слагаме в подмазана с олио тава.
Така няколко кори навиваме - при мен се получават 4 рулца.
Слагам във фурната на 160 градуса за около 1 час да се запече.
Като е готово поръсваме с пудра захар като поизстине.
И имаме чудна закуска 😉
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment