Thursday, January 28, 2021

щрудел с тиква


Обикновен тиквенник. Нищо сложно няма, а се получава много вкусно и не отнема много време за приготвянето му.
😍 




ПРОДУКТИ 

1/4 тиква от големите кръгли тикви
кафява захар
орехи
канела
олио





ПРИГОТВЯНЕ

 Изчистваме тиквата от корите и семките. 
Нарендваме я.
Разстиламе 2 кори.
Ръсим от тиквата върху корите - слагам шепа и половина нарендана тиква.
Ръсим кафява захар - 1 и 1/2 чаена лъжика кафява захар.
Ръсим орехи и канела на вкус.
Малко олио на струйка слагаме най-отгоре.


Завиваме кората и я слагаме в подмазана с олио тава.
Така няколко кори навиваме - при мен се получават 4 рулца.


Слагам във фурната на 160 градуса за около 1 час да се запече.
Като е готово поръсваме с пудра захар като поизстине.





И имаме чудна закуска 😉






Да Ви е Вкусно! 🥰

No comments:

Post a Comment