Банановите кексчета стават изключително ароматни и вкусни благодарение на бананите. Напоследък експериментираме и ги правим по различни начини, но тук ще Ви предложа последната рецепта, по която ги правихме и се изядоха за отрицателно време. Дърщеря ми се учи да шрицова върху тях - доста добре и се получава, има невероятни идеи понякога.
😍
ПРОДУКТИ
2 средни банана
2 яйца
80 грама масло меко ( олио )
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 бакпулвер ( 10 грама )
1 1/2 чаена чаша лимецово брашно
ванилия
за крема:
500 грама маскарпоне
мед на вкус ( 3-4 супени лъжички )
3 лъжички домашна сметана ( от киселите млека я отделям; може и без нея )
ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме маслото.
Оставяме леко да изстине.
Добавяме бананите и ги намачкаваме при маслото.
Добавяме яйцата, млякото с бакпулвера и ванилията.
Постепенно започваме да добавяме и брашното.
Разбъркваме хубаво да се получи еднородна смес.
Разпределяме сместта във формички за мъфини, които сме застелили предварително с хартия за мъфини.
Печем на 160 градуса за около 40 минути.
Изкарваме кексчетата да изстинат.
През това време си правим крема.
Разбъркваме хубаво маскарпонето със меда и сметаната.
Когато кексчетата поизстинат издълбаваме шапчица от тях - там слагаме крема като по желание го шприцоваме.
Оставяме ги в хладилника за известно време да се охладят.
Остатъка от кексчетата - шапките ги слагам в чашки заедно с останалия крем и се получава невероятен десерт - кремче.
Да Ви е Вкусно! 🥰
No comments:
Post a Comment